Wat is een prepaid card?

Prepaid cards overbruggen het verschil tussen creditcards en debitcards.

Acceptatie

Prepaid cards kunnen bijna overal worden gebruikt waar creditcards geaccepteerd worden – in winkels, restaurants, online winkels en geldautomaten. Er gelden echter een paar beperkingen: voor transacties waarbij voorafgaande autorisatie is vereist, zoals bij betaalautomaten bij pompstations, is gebruik van een prepaid card vaak niet mogelijk.

Beschikbaarheid

Anders dan bij creditcards is voor prepaid cards geen voorafgaande kredietcontrole vereist. Een prepaid card is daarom makkelijker verkrijgbaar dan een creditcard.

Saldo

Anders dan credit cards bieden prepaid cards niet de mogelijkheid om ‘rood te staan’, aangezien uitgaven beperkt zijn tot het tegoed dat op de card is geüpload.

In tegenstelling tot een debitcard is een prepaid card niet verbonden aan een bankrekening, maar aan een virtuele rekening zoals de Skrill digitale portemonnee. Transacties met een prepaid card verschijnen dus ook niet op een bankafschrift maar in het overzicht van uw Skrill digitale portemonnee.

Veiligheid en bescherming tegen fraude

Onze Skrill prepaid MasterCard is uitgerust met ‘chip en PIN’-technologie. Daarmee is de kaart net zo veilig als de meeste huidige credit- en debitcards. Prepaid cards bieden echter niet dezelfde klantenbescherming als creditcards. Zo maken boekingsverzekeringen voor vluchten doorgaans geen deel uit van prepaid cards (tenzij anders aangegeven).

Gebruik

Prepaid cards worden meestal als een aanvullende betalingsoptie gebruikt en hebben de volgende voordelen:

Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Betaal online of offline met uw prepaid kaart, overal waar MasterCard kaarten geaccepteerd worden.

  • Uw kaart is gekoppeld aan uw Skrill account
  • U kunt onmiddellijk toegang verkrijgen tot alle ontvangen betalingen
  • Blijf veilig tijdens het winkelen online of in het buitenland door de primaire gegevens van uw betaalkaart
  • uit de buurt te houden van onbekende handelaars en geldautomaten